ما چه خدماتی برای کسب و کار شما ارائه میدهیم؟

تحلیلی بر جایگاه و دگرگونی شاخص های مسکن شهری در ایران
مروری بر شرایط مسکن در جوامع مختلف نشان می دهد که تقریبا هیچ کشوری مدعی حل مشکلات مسکن در جامعه خود نیست. مسائل برخی از کشورها از نوع کمی بوده که ناشی از کمبودهای موجود مسکن, رشد جمعیت,مهاجرت و تنگناهای اقتصادی است و عمدتا کشورهای در حال توسعه را شامل می شود. در مقابل مسائل مسکن در کشورهای توسعه یافته بیشتر از نوع کیفی و نیز تغییر ساختارهای جمعیتی و اجتماعی است. شاخص های مسکن از یک سو ابزار شناخت وضعیت مسکن در ابعاد مختلف فوق الذکر بوده, و از سوی دیگر, ابزار کلیدی برای ترسیم چشم انداز آینده مسکن و برنامه ریزی آن هستند. مقاله حاضر به بررسی تعدادی از شاخص های مسکن شهری در ایران پرداخته و جایگاه و سیر تحول آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد یافته های تحقیق نشان می دهد که شاخص های مسکن شهری در ایران تحت تاثیر دو نوع عوامل بیرونی و درونی قرار داشته اند. عوامل بیرونی موثر بر مسکن, نظیر عوامل جمعیتی, اقتصادی و اجتماعی, موجبات رونق و رکود مسکن را فراهم کرده اند و برنامه های مسکن کمتر در وضعیت کلی مسکن و بهبود شاخص های آن موثر بوده اند. عوامل درونی مسکن, که عمدتا تحت تاثیر چگونگی و فرایند برنامه ریزی مسکن قرار دارند نیز در ابعاد خاصی, وضعیت مسکن را شکل می دهند. یکی از عوامل درونی مهم موثر بر مسکن, نگرش به شاخص های مسکن شهری و چگو نگی بکارگیری آنها در برنامه های مسکن است. ضروری است جایگاه شاخص های مسکن در برنامه از دیدگاه علمی و بطور جامع تعیین شده و نقش آنها در قالب ابعاد اقتصادی, اجتماعی و کالبدی مورد پژوهش قرار گیرند. تبیین رابطه علت و معلولی شاخص های مسکن و سایر عوامل می تواند ضمن روشن کردن علت تحولات و دگرگونی شاخص های مسکن در کشور, موجبات ارتقا برنامه های مسکن و توسعه شهری را فراهم آورد.
نکات سرمایه گذاری در ملک
برای سرمایه گذاری در زمینه ملک لازم است ابتدا منابع مالی و حداکثر سرمایه ای را که برای حضور در این بازار نیاز دارید را مشخص کنید. همچنین باید بدانید که هدف نهایی شما از این سرمایه گذاری چیست؟ و میخواهید ملک تهیه شده ظرف چه مدت زمانی، چه مقدار سود برای شما به ارمغان بیاورد؟
پاسخ به این سوالات دید روشنی به شما برای شروع سرمایه گذاری خواهد داد. البته لازم نیست همه سرمایه تان برای ورود به این بازار نقد باشد.
یکی دیگر از نکات سرمایه گذاری در ملک مشخص نمودن این مسئله است که کدام حوزه را برای سرمایه گذاری ملک برگزیده اید. این شفاف سازی چراغ راهی برای ادامه مسیر خواهد بود.
برای سرمایه گذاری لازم است ابتدا به تحقیق و بررسی بپردازید و از عنصر هوش و آینده نگری نیز بهره ببرید. مواردی که میتواند سبب امتیاز یک ملک گردد و شما را به سود بیشتری برساند بررسی کنید. همچنین در تهیه زمین اگر سرمایه کافی برای تهیه زمین های گران قیمت را ندارید به سراغ خرید زمین های خوش آتیه بروید.
پیش از سرمایه گذاری در ملک از کسانی که سرمایه گذاری موفقی را در این زمینه تجربه کرده اند نظر بخواهید و با افراد مطلع مشورت کنید. بدون تحقیق و بررسی اقدام به سرمایه گذاری نکنید. مهارت و دانش کافی برای سرمایه گذاری را میتوان به سادگی آموخت اما رسیدن به تجربه مستلزم صرف زمان است.
تحلیل قراردادهای ساختمانی از منظر قوانین و مقررات ایمنی
چطور خسارت و ضرر خود را در پروژه های ساختمانی به حداقل برسانیم
هرساله بخشی از حوادث ناشی از کار در محیط کارگاه ها و پروژه های ساختمانی رخ می دهد در طول مدت فعالیت حرفه ای در صنعت ساختمان بارها شاهد بروز خسارات مالی فراوانی بودم که این امر مشکلات زیادی برای مهندسان ایجاد می کرد که حتی ماه ها و سال ها درگیر مدیریت و رفع چالش ها بودند.
همچنین خسارات جانی هم به اشکال مختلف باعث توقف و تاخیر در پروژه ها و باعث اتلاف زمان انرژی و سرمایه جهت رسیدگی و حل و فصل اختلاف در دادگاه ها و مراجع قضایی شده است.
مهندسان باید از عواقب کارها اقدامات و تصمیمات خود آگاه باشند و این آگاهی بخشی خود موجب پیشگیری از وقوع حوادث خواهد شد.
چرا که به اعتقاد من همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. بنابراین این مسئله از دو جنبه قابل تحلیل و بررسی است اول پیشگیری از وقوع و بروز حادثه و دوم اقدامات پس از وقوع حادثه .
مهندسان چه در جایگاه کارفرمای پروژه های ساختمانی و چه در جایگاه پیمانکار مجری ذی صلاح دارای مسئولیت حقوقی اعم از مسئولیت مدنی یا کیفری هستند.
در این راستا اشراف و تسلط مهندسان به قوانین و مقررات ایمنی و تنظیم قرارداد اصولی و حرفه قطعا در کاهش تخلفات جرائم و به حداقل رسانیدن ضرر و زیان مالی و جانی مهندسان و کلیه فعالان صنعت ساختمان موثر است.
در این نوشتار به سوالات و ابهامات زیر پاسخ داده می شود:
قوانین و مقررات پرکاربرد مرتبط با حوادث کار در قراردادهای ساختمانی کدام است؟
مسئولیت های مدنی و کیفری کارفرما صاحب کار سازندگان و پیمانکاران در صورت وقوع و بروز حوادث ناشی از کار چیست؟
مهمترین اقداماتی که کارفرمایان کارآفرینان سازندگان و پیمانکاران در صورت وقوع و بروز حوادث ناشی از کار انجام دهند چیست؟
فرآیند دادرسی و شکایات در حوادث ناشی از کار به چه صورت است؟
نحوه جبران خسارت وارده به زیان دیده از طرف کسانی که در پروژه ها اشتغال یا انتفاعی داشته اند به چه صورت است ؟
بخش اول- قوانین و مقررات مرتبط با ایمنی و حوادث ناشی از کار در قراردادهای ساختمانی
مهندسان برای اینکه یک قرارداد اصولی با پیمانکاران و کلیه دست اندرکاران آماده و تدوین کنند در ابتدا باید از قوانین و مقررات مرتبط آگاهی کامل داشته باشند چرا که یک قرارداد اصولی و حرفه ای باید از جنبه ها (حیثیت ) مختلفی مورد تحلیل و بررسی قرارگیرد.
فصل یازدهم قانون کار تحت عنوان جرائم و مجازات به موضوع جرم و کیفر های مربوط به روابط کارگران و کارفرمایان می پردازد.
ماده 171 قانون کار مصوب سال 1369 می گوید :
ماده171- متخلفان از تکالیف مقرر در این قانون ، حسب مورد ، مطابق مواد آتی با توجه به شرایط و امکانات خاطی و مراتب جرم به مجازات حبس یا جریمه نقدی و یا هر دو محکوم خواهند شد. در صورتیکه تخلف از انجام تکالیف قانونی سبب وقوع حادثه‌ای گردد که منجر به عوارضی مانند نقص عضو و یا فوت کارگر شود ، دادگاه مکلف است علاوه بر مجازاتهای مندرج در این فصل ، نسبت به این موارد طبق قانون تعیین تکلیف نماید.
و همچنین در خصوص مسئولیت کیفری حوادث ناشی از کار مطابق ماده 60 قانون تامین اجتماعی :
حوادث ناشی از کار حوادثی است که در حین انجام وظیفه و به سبب آن برای بیمه شده اتفاق می افتد.
مقصود از حین انجام وظیفه تمام اوقاتی است که بیمه شده در کارگاه یا مؤسسات وابسته یا ساختمان ها و محوطه آن مشغول کار باشد و یا بدستور کارفرما در خارج از محوطه کارگاه عهده دار انجام مأموریتی باشد.
اوقات مراجعه به درمانگاه و یا بیمارستان و یا برای معالجات درمانی و توان بخشی و اوقات رفت و برگشت بیمه شده از منزل به کارگاه جزء اوقات انجام وظیفه محسوب می گردد مشروط بر اینکه حادثه در زمان عادی رفت و برگشت به کارگاه اتفاق افتاده باشد، حوادثی در زمان عادی رفت و برگشت به کارگاه اتفاق افتاده باشد ،حوادثی که برای بیمه شده حین اقدام برای نجات سایر بیمه شدگان و مساعدت به آنان اتفاق می افتد حادثه ناشی از کار محسوب می شود.
و همچنین مطابق ماده 95 قانون کار :
- مسئوليت اجراي مقررات و ضوابط فني و بهداشت كار بر عهده كارفرما يا مسئولين واحدهاي موضوع ذكر شده در ماده (185) اين قانون خواهد بود . هر گاه بر اثر عدم رعايت مقررات مذكور از سوي كارفرما يا مسئولين واحد ، حادثه اي رخ دهد ، شخص كارفرما يا مسئول مذكور از نظر كيفري و حقوقي و نيز مجازات هاي مندرج در اين قانون مسئول است .
تبصره 1- كارفرما يا مسئولان واحدهاي موضوع ماده (85) اين قانون موظفند كليه حوادث ناشي از كار را در دفتر ويژه اي كه فرم آن از طريق وزارت كار و امور اجتماعي اعلام مي گردد ثبت و مراتب را سريعا به صورت كتبي به اطلاع اداره كار و امور اجتماعي محل برسانند .
تبصره 2- چنانچه كارفرما يا مديران واحدهاي موضوع ماده (85) اين قانون براي حفاظت فني و بهداشت كار ، وسايل و امكانات لازم را در اختيار كارگر قرار داده باشند و كارگر با وجود آموزش هاي لازم و تذكرات قبلي بدون توجه به دستورالعمل و مقررات موجود از آنها استفاده ننمايد كارفرما مسئوليتي نخواهد داشت . در صورت بروز اختلاف ، راي هيات حل اختلاف نافذ خواهد بود .
جهت تشریح بهتر مسئولیت کارفرما در حوادث ناشی از کار ماده 85 قانون کار را مرور می کنیم :
 
براي صيانت نيروي انساني و منابع مادي كشور رعايت دستورالعمل هايي كه از طريق شوراي عالي حفاظت فني (جهت تامين حفاظت فني) و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي (جهت جلوگيري از بيماري هاي حرفه اي و تامين بهداشت كار و كارگر و محيط كار) تدوين مي شود ، براي كليه كارگاه ها ، كارفرمايان ، كارگران و كارآموزان الزامي است .
با توجه به قوانین زیر مهندسانی که به عنوان کارفرما در کارگاه حضور دارند باید مطابق قوانین مذکور مبادرت به تنظیم قرارداد اصولی با پیمانکاران نمایند چرا که بخش زیادی از مسئولیت متوجه کارفرمایان است :
مطابق ماده 91 – قانون کار :
كارفرمايان و مسئولان كليه واحدهاي موضوع ماده (85) اين قانون مكلفند بر اساس مصوبات شوراي عالي حفاظت فني براي تامين حفاظت و سلامت و بهداشت كارگران در محيط كار ، وسايل و امكانات لازم را تهيه و در اختيار آنان قرار داده و چگونگي كاربرد وسايل فوق الذكر را به آنان بياموزند و در خصوص رعايت مقررات حفاظتي و بهداشتي نظارت نمايند . افراد مذكور نيز ملزم به استفاده و نگهداري از وسايل حفاظتي و بهداشتي فردي و اجراي دستورالعمل هاي مربوط كارگاه مي باشند .
و همچنین مطابق ماده 12 قانون مسئولیت مدنی کارفرما مسئول کلیه خساراتی است که از جانب کارگر و در محیط کار به دیگران وارد آمده باشد و از آنجایی که کارفرما ضامن تهیه وسائل و امکانات کار و تهیه وسائل ایمنی برای کارگران می باشد بنابراین می توان وی را مسئول خسارات وارده دانست .
نحوه جبران خسارات وارده به زیان دیده
مطابق ماده 184 قانون کار
در کلیه مواردی که تخلف از ناحیه اشخاص حقوقی باشد ، اجرت المثل کار انجام شده و طلب و خسارت باید از اموال شخص حقوقی پرداخت شود ، ولی مسئولیت جزائی اعم از حبس ، جریمه نقدی و یا هر دو حالت متوجه مدیر عامل یا مدیر مسئول شخصیت حقوقی است که تخلف به دستور او انجام گرفته است و کیفر درباره مسئولین مذکور اجرا خواهد شد.
صنعت ساختمان سازی، پرچم دار صنایع و دارنده مقام اول در حوزه اشتغال زایی و رشد اقتصادی
صنعت ساختمان سازی به عنوان صنعت شماره یک جهان، جزو صنایع پرقدرت با قدمت هزاران ساله قرار گرفته است.  از آنجایی که مسکن نیاز اصلی همه انسان‌ها در تمام نقاط و در تمامی دوره‌ها است؛ لذا بشر از زمان پیدایشش تا به اکنون، به ایجاد و داشتن سرپناهی  برای زندگی و بقا، همیشه در تلاش بوده و است. البته میزان رشد صنعت ساختمان سازی در گذشته بسیار کند بوده اما چند دهه‌ای است که این صنعت به اوج خود رسیده و با ورود فناوری های نوین، مدام در حال پیشرفت چشمگیر و خارق العاده است. از ساخت ویلا‌ها، ساختمان‌های مسکونی، آپارتمان‌ها گرفته تا آسمان خراش‌ها همگی با رشد عجیبی، اما پیش بینی شده مواجه شده است.

تیتر مورد نظر شما

بطور کلی مزایای سرمایه گذاری در حوزه ساختمان را می‌توان به شرح ذیل خلاصه نمود: ۱-به جهت کم بود ریسک در سرمایه گذاری در حوزه ساختمان، انتظاراتی که از سرمایه گذاری داریم بسیار با سرعت برآورده می‌شود. ۲-یکی از مهمترین مزایای سرمایه گذاری در حوزه ساختمان می‌توان به قابلیت نقد شدن بالای آن اشاره نمود
تماس با ما