مهندسی ساختمان به سه بخش،طراحی،نظارت،اجراء تقسیم می شود که آن را به اختصار توضیح می دهیم.

طراحی ساختمان چیست؟

​​​​​این مهم‌ترین سوالی است که برای علاقمندان به این حوزه وجود دارد. بسیاری از افراد طراحی ساختمان را با طراحی دکوراسیون داخلی یا حتی طراحی نمای بیرونی ساختمان اشتباه می‌گیرند. اما این حرفه نیاز به تخصص و مهارت بسیاری دارد. گروه میانسرا تلاش
می کند مطالبی ارائه دهد که با خواندن آنها بتوانید به پاسخ سوالات خود برسید.

​​​​​در طراحی ساختمان شخصی به نام معمار در کشیدن نقشه پلان ساختمان آموزش دیده است و در طراحی و نظارت در ساختمان نیز مهارت دارد. اما طراحی در ساختمان به طور کلی و وسیع بر پایه ی دانش معمارانه، تکنیکی و مهندسی برمی گردد.
اکثر پروژه های ساختمانی به سرویس های طراح نیازمند هستند که معمولا یک مهندس ساخت یا یک معمار با تجربه، این کار را انجام می دهد.

اصول طراحی ساختمان

​​​​​برای ساختن هرگونه ساختمانی اصولی باید رعایت شود؛ در هر ساختمان بسته به نوع و سبک کاربری خود (مسکونی - اداری - تجاری-درمانی-هتل) باید بخش های زیر طراحی شود:
قسمت اول طراحی معماری ساختمان که شامل پلان‌ ها و طراحی سه بعدی داخلی و نمای ساختمان می‌باشد.
قسمت دوم طراحی سازه ی ساختمان بر اساس آیین نامه ‌های داخلی یک کشور که از روی آن طراحی نقشه‌ های اجرایی کشیده شده و ساختمان (سازه) اجرا می‌شود.
بخش سوم طراحی تأسیسات ساختمان که در آن به طراحی تأسیسات مکانیکی و برقی پرداخته می‌شود.
هر یک از موارد گفته شده را یک شخص بر عهده می گیرد؛ بخش یک را مهندسین معماری، بخش دو را مهندسین عمران و بخش سه را نیز مهندسین مکانیک بر عهده می گیرند و اجرا می نمایند.

​​​​نظارت ساختمان صرفاً مربوط به رعایت نکات فنی در ساخت یا بنا خلاصه نمی‌شود بلکه برای انجام درست نظارت ساختمانی علاوه بر احاطه به نکات فنی نیاز است که ناظر ساختمان به آیین‌نامه‌های حقوقی، ایمنی و دیگر آیین‌نامه‌های فنی حوزه ساخت‌وساز مسلط باشد.
شروع کار یک ناظر از قبل از صدور مجوز برای یک ساختمان آغاز شده و مراحلی مثل نظارت بر تخریب بنای قبلی و همچنین نظارت بر گودبرداری و … تا اتمام کار را در برمی‌گیرد.

نظارت ساختمان چیست؟

​​​​​ در اجرای پروژه‌های ساختمانی مواردی پیش می‌آید که مسائلی غیرمترقبه و پیش‌بینی نشده محسوب می‌شوند، مهندس ناظر باید بتواند این موارد را حل‌وفصل کند. برای مثال اگر در طراحی و ترسیم کردن نقشه ساختمان اشتباهی رخ داده باشد ناظر ساختمان باید این ایرادات را رفع کند. گاهی اوقات پیش می‌آید که برخی از جزییات و موارد در نقشه‌ها وجود ندارد، رتق‌وفتق کردن این امور نیز از جمله وظایف کسی است که نظارت ساختمان را بر عهده دارد. در برخی از موارد هم شرایطی پیش می‌آید که نمی‌توان پروژه را مطابق نقشه اجرا کرد، تصمیم‌گیری و پیشبرد کار در این زمان هم در اختیار فردی قرار دارد که نظارت ساختمانی را انجام می‌دهد. همچنین باید به مواقعی اشاره کرد که ضوابط و آیین‌نامه‌ها در مورد مسئله‌ای مسکوت بوده یا آن مسئله را پیش‌بینی نکرده‌اند. مهندس ناظر در این دست از پیشامدها نیز تصمیم‌گیر است و مسئولیت حل کردن مسئله را بر عهده دارد.

​​​​​​تصمیمات مهندس ناظر

معضلات مهندسین ناظر

​​​​​یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که مهندسان ناظر با آن‌ها درگیر هستند، نظارت بر پروژه‌هایی است که اگر چه طبق قانون باید مجری داشته باشند ولی در عمل فاقد مجری بوده و ساختمان توسط مالک اجرا می‌شود که این موضوع باعث پیش آمدن مسائل و مشکلات فراوانی می‌شود.
مورد دیگری که یکی از شایع‌ترین معضلات ناظرین ساختمان است، نظارت بر پروژه‌های کوچک است. این پروژه‌ها به دلیل ماهیت خود عموماً مجری ندارند و توسط مالک یا پیمانکار      اجرا می‌شوند که به دلیل عدم آگاهی آنان از قوانین و     مقررات، چالش‌های زیادی بین ناظر ساختمان و اجراکنندگان پیش می‌آید.

اجراء؛اصول مدیریت پروژه ساختمانی چیست؟

​​​​مدیریت پروژه یکی از مهم ترین سمت ها در پروژه های تیمی ساختمانی شناخته می شود. این سمت مسئولیت های زیادی برای به ثمررساندن یک پروژه ساحتمانی بر عهده دارد.

مدیریت کنترل پروژه به چه معنا است؟

کنترل پروژه عنصری است که باعث می شود پروژه در زمان بندی مشخص و با بودجه مشخص پیش رود. به طور کلی تأثیر نقش کنترل پروژه بر موفقیت آن انکارناپذیر است. زیرا کنترل پروژه اطلاعات دقیق و به موقع را به تیم مدیریت پروژه ارائه می دهد. همچنین آن ها را قادر می سازد تا تصمیماتی آگاهانه بگیرند و اقدامات لازم برای اصلاح هرگونه روند نامطلوب احتمالی را اعمال کنند.
همچنین مدیر کنترل پروژه به مشتری در مورد وضعیت واقعی پروژه توضیح می دهد. امروزه به دلیل تحول مدیریت پروژه، نیاز به یک سیستم کنترل مؤثر بیش از پیش احساس می شود.
بسیاری از شرکت ها هنوز هم از روش های سنتی کنترل استفاده می کنند که نشانگر فقدان مدیریت کنترل پروژه است. به علاوه مشخص شده است که استفاده از روش های مناسب در کنترل پروژه باعث کاهش 15 درصدی زمان اجرای برنامه می شود.

کنترل پروژه شامل 4 بخش اصلی می باشد

- برنامه ریزی
- مدیریت هزینه و کنترل آن
- برآورد هزینه
- تحلیل ریسک

مدیریت کنترل پروژه یکی از پایه های اساسی و حیاتی در پروژه شناخته می شود. فردی که به عنوان مدیریت کنترل پروژه فعالیت می کند، دست راست مدیر پروژه شناخته می شود.
مدیریت کنترل پروژه در جهت تعیین اهداف پروژه، بررسی میزان بودجه برنامه ریزی شده، بررسی روند انجام پروژه و پیشرفت آن و هم چنین ایجاد برنامه ای کارآمد برای بهبود پیشرفت پروژه فعالیت می کند.

مدیریت پروژه و مدیریت کنترل پروژه هر دو در کنار یکدیگر برای پیش برد هرچه بهتر پروژه ساختمانی فعالیت می کنند. عموما افرادی که به عنوان مدیریت کنترل پروژه فعالیت می کنند، دارای مدرک دانشگاهی هستند.
اما همیشه به این گونه نیست. همانند دیگر مشاغل، افرادی که دارای تجربه کاری صنعتی یا دوره های کارآموزی هستند می توانند از این موارد به عنوان پیش نیاز برای فعالیت به عنوان مدیریت کنترل پروژه استفاده کنند.
در کنار این موارد، دستیابی به آموزش های پیشرفته در زمینه حسابداری و نرم افزارهای مرتبط و آموزش مفید در زمینه مدیریت پروژه می تواند در پیشرفت شغلی مدیریت کنترل پروژه به افراد کمک کند.

شرح خدمات ما به شما

ارزیابی و تهیه برنامه زمانبندی مورد نیاز پروژه در کمترین زمان ممکن

خدمت شماره یک

طراحی و پیش برآورد بودجه پروژه

خدمت شماره دو

اخذ مجوزات لازم و تجهیزکارگاه

خدمت شماره سه

هفت روز هفته، ۲۴ ساعته

​021-22019414

تماس با ما

تماس با ما

کارشناسان ما می توانند با توجه به نیاز پروژه شما ،مشاوره ی لازم و مورد نیاز را به شما ارائه دهند.